søndag 24. januar 2010

Hyggelige besøk i Vung Tau

Hei alle sammen.
Nå er vi godt i gang med andre sesong i Vietnam.
Det var veldig godt å komme hjem noen uker på slutten av året, og å møte familie og venner igjen.
Spesielt Jenny og Ester var veldig glade for å møte kusiner i Porsgrunn og naboer og veninner i Kragerø. Det var også spennende å være noen dager sammen med klassene på Kalstad skole.
Det er sååå kult at mange vil besøke oss i Vietam. Og at mange gjør alvor av det. Det er vi veldig taknemmelige for! Vi gleder oss til å vise hvordan liver er i Vietnam til alle dere som kommer i våres og til høsten.
Da vi landet i Ho Chi Minh City etter nyttår hadde tante Tine, onkel Håvard og Kornelia ventet på oss i tre dager. Det var hyggelig å ha besøk av dem en uke før de reiste til Phu Quoc.
Kornelia hadde et eget svømmebaseng. Hun er best i ryggsvømming foreløpig.
Kusine Kornelia er en solstråle!
I helgen reiste vi til Long Hai. Familien Wulff Kittilsen hadde ikke noen problemer med å finne seg til rette.
Kokte reker, stekt fisk, vårruller, ribbe og stekt ris servert i vannkanten er bra for nordmenn i varmen.
Kornelia er blid på morran, på formiddagen, på ettermiddgen og på......
kvelden.
Når det er varmt, og for dem som har fri så gjelder det å finne en solstol og et basseng.
Bestemor Rita kom sammen med oss fra Norge. Hun skal være her i to måneder!
Bestemor koser seg i sola og nyter det gode liv. Hun synes at den vietnamesiske maten er overraskende god. Vi sper på med norsk kokkekunst, og i forrige uke lagde hun flesk i duppe til oss. For de som har lurt på hvordan Rita har det så kan vi forsikre om at hun koser seg glugg i hjel.
Da Kornelia hadde reist, kjedet Ester og Jenny seg litt før de begynte på skolen igjen. Men de er flinke til å finne på ting. En søndag satt de seg ute i gata og lakkerte tåneglene til folk for 10.000 Dong. De fikk faktisk noen vietnamesiske kunder, og håvet inn 60.000 Dong. Det er 18 kroner....
Bestemor må duppe seg hver dag. Flere ganger om dagen.
I går var vi på stranda med jobben til pappa Per for å feire kinesisk nyttårsaften. Vi feiret at bøffelens år er over og at tigerens år skal starte. 350 ivrige vietnamesere hadde "17.mai-leker" på stranda, og det var litt av et syn!
Vietnamesere likerveldig godt å leke. Det ble litt voldsomt, så vi trakk oss tilbake ved et basseng. Både Jenny og bestemor liker sol og bading.
Etterpå var det galla-lunsj. Vi fikk deilig vietnamesisk mat, og hadde underholdning av vietnamesiske pop-sangere. En artig opplevelse for oss som ikke hører bare på ballader hele tiden.

Når man spiser i Vietnam, så hiver man rekeskall, kyllingbein, ølbokser, servietter osv. på gulvet. Gulvet er en kjekk søppeldunk, for det kommer sikkert noen og rydder.
Bestemor klødde i fingrene for å ta i et tak, men vi fortalte henne at det antagelig står 100 ansatte klare for å rydde opp.
Morrakaffen smaker godt i bassenget.
Denne uken kjøpte vi oss en moped.
Slapp av folkens, vi har hjelm til alle!
Og vi kjører aldri flere en tre på mopeden.....
Trafikken går stort sett i 20-30 km/t inne i byen, så det er sjelden noen ulykker å snakke om.
Det gir en deilig frihetsfølelse å tøffe rolig ut i varmen.

Hen Ga Play alle sammen!

1 kommentar:

  1. Hei!
    Så gøy å lese på bloggen igjen. Vi har sjekket med jevne mellomrom, og ble lykkelige når det kom noen nye bilder.
    Så ut som dere koste dere med Kornelia, tante Tine og onkel Håvard.
    Vi er i gang med flytteprosessen, og har tømt loftet. Vi har også solgt kjøkkenbordet og senga til Sofie og johanne. Så nå spiser vi i stua og Sofie og johanne sover på madrass på gulvet. Men det går bra, og vi gleder oss til å komme i nytt hus.
    Klem fra tante Kjersti og alle de andre

    SvarSlett