onsdag 21. april 2010

Hei og hadet til Lia

Xin Chau på dere alle sammen.

Vi er utrolig heldige. Ikke bare har vi det tipp topp i Vietnam, men jammen får vi ikke besøk fra Norge i tillegg. I forrige uke kom familien Lia fra Kragerø for å se hvordan vi har det.
På bildet over ankommer Erlend, Mina, Siv og Geir til Vung Tau med hurtigbåten fra Ho Chi Minh City. Lisa er der også, men hun har fått en blid Vietnameser foran seg. Vietnameserne er fæle til å snike.
Lia hadde vært nesten to uker i Thailand, men de hadde ikke spist kokosnøtter, så da synes vi de burde teste det. Lia var heller ikke lei av å bade, så den første dagen gikk med i bassenget hjemme hos oss. Deter ca. 35 grader her for tiden, men myndighetene skrur av strømmen annenhver dag. De selger strømmen til Kambodsja. Og det er et problem, for da virker ikke kjøleanlegget i huset, og det blir veldig varmt inne. Den dagen Lia kom fikk vi heller ikke startet nødgeneratoren som kan gi oss litt strøm. Ni mennesker i et hus som ikke fikk strøm før klokka ni på kvelden ble en varm opplevelse.
Erlend hadde bursdag da han var i Thailand, og da måtte vi jo bare feire med muffins i Vietnam.
Lia var hos oss en uke, og vi hadde det veldig hyggelig. Pappa Per måtte desverre jobbe, men alle de andre reiste til den fine stranda i Ho Tram og utforsket Vung Tau. Sammen testet vi en rekke Vietnamesiske restauranter. Alle barna var flinke til å spise vårruller, reker, blekksprut og annen typisk Vietnamesisk mat.
Vi avsluttet oppholdet med å dra sammen til Ho Chi Minh City. På bildet over bader Lisa, Erlend, Mina, Ester og Jenny i bassenget på taket til hotellet vårt i HCMC. Legg merke til utsikten i bakgrunnen.
Vi var på Hard Rock Cafe som nettopp har åpnet i HCMC, og vi spiste et herlig måltid med 14 forskjellige grillretter på Au Lac do Brazil. På bildet over tar vi oss litt drikke i varmen på Rex Hotel, og det er litt spesielt. Rex er ikke bare et snobbete hotell, men det var også hovedkvarteret til amrikanerne under vietnamkrigen.
En uke går veldig fort. Vips så hadde Lia vært hos oss en uke. Det rare er at de reiste for fem dager siden og de er ennå ikke kommet hjem til Norge. Eyafjallajökull på Island har sørget for at Lia fremdeles befinner seg i Asia. Vi krysser fingrene og håper at det går et fly til Norge med det aller-aller første!
Før Lia kom til Vietnam tilbrakte vi påsken hjemme i Norge. Tiden gikk altfor fort der også, men vi rakk å møte venner hjemme i Kragerø, og vi møtte kusinene i Porsgrunn og Kristinsand flere ganger. På bildet over har Mette, Vivil, Sofie, Ester, Ylvali, Alva, Jenny, Johanne og Fryd styremøte på gulvet til bestemor i Porsgrunn.
Vi avslutter dette innlegget med noen rariteter.
Her om dagen lå det en øgle og fløyt i bassenget vårt. Øgla hadde desverre fått for mye vann i lungene, oksygenet gikk tomt, og hjertet sluttet og slå.
Men vi rakk å studere denne sky krabaten før den ble kastet ut på gata og spist opp av maur.
Vi rakk ikke å gi den en anstendig begravelse, for dette var rett før Lia kom på besøk.
Vi har sett noen få øgler, men de liker ikke oss og er veldig raske til å hjemme seg.
Det var artig å studere Ørnulf Øgle litt på nært hold.
Trafikken i Vietnam er galskap, og de som bygger veier er med på å legge opp til det.
Flere steder rett ved der vi bor står en telefonstolper midt i veien og biler og mopeder passerer i begge retninger på begge sider.
Folk selger alt mulig overalt. Det er vanlig å selge saker og ting fra mopeder. På bilder over er det gullfiskselgeren som har parkert for å la fiskene koke litt i sola.
På dette bildet er det hundeselgeren som har stoppet og fått en kunde. Vi tror slett ikke hundene har det noe bra i sola.
Vietnameserne stabler så mange de kan opp på mopedene sine. Når de har med barn er det vanlig å sette en krakk på scooteren. Dette hadde ikke onkel politi likt særlig bra i Norge.
Dette siste bildet ser ikke så veldig spesielt ut. Men når man sjekker sikten til denne syklisten og vet at gatene er fulle av slike transporter, for det er jo nesten ingen som har biler her. Da er det utrolig å se hvordan alle mopedene snirkler seg rundt hverander uten at det skjer flere ulykker.
Snart skal vi lage et innlegg på bloggen som bare viser alt det rare i trafikken.

Hen Gap Lai!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar