tirsdag 1. juni 2010

Kuala Lumpur

Hei igjen.


Nå har vi nettopp kommet hjem fra en flott tur til Kuala Lumpur.

Vi feiret både bryllupsdag og Ester og mamma sin bursdag i helgen, og da var det kult å sjekke ut en ny storby. Det tar bare 1,5 time å fly fra HCMC til KL.

Og det er litt rart at land som ligger så nære hverandre er så veldig ulike. I Malaysia er de muslimer og de aller fleste damene går tildekket med hijab. Noen har faktisk burka også.

Men KL er en metropol, så det finnes alle typer mennesker der. Det har bodd både Indere og Kinesere i KL i mer enn hundre år, og vi var aktisk i både hindutempel, buddhisttempel og nasjonalmoskeen i løpet av en dag.


I nasjonalmoskeen Nasjid Negara måtte vi dekke oss tekkelig til for å få komme inn.

Klokkene i Nasjid Negara var kule.

Nasjid Negara er en vanvittig stor moske. Minareten er en skyskraper i seg selv.

I Batu Caves går man 272 trappetrinn forbi verdens største hindustatue og inn i kalksteinshuler. Apekattene sitter langs trappene og håper på å få mat.
Og vi var på hindustisk bønn i tempelet.

KL er ren og pen og er en mye mer moderne hovedstad enn HCMC. (Men den har like forurenset luft.) Den har lyntog fra flyplassen, undergrunnsbane og en monorail som går i runde rundt i byen over alle veiene som snor seg som spaghetti rundt alle skyskraperne. KL har Petronas Twin Towers som er den (de) neste høyeste skyskraperen i verden på 452 meter, og verdens fjerde høyeste telekommunikasjonstårn midt i byen som vi var oppe i.

Menara KL ligger på en peak, og det føltes nesten som om vi så ned på Petronas Twin Towers.

Det er merkelig å se skyskrapere ovenifra.


De har tydeligvis dilla på store ting i Kuala Lumpur. Vi så verdens høyeste flaggstang på 129 meter, og det var haugevis med kjøpesentre som var ufattelig store. På bursdagen til Ester var vi i en fornøyelsespark som lå inne i et kjøpesenter. Bergogdalbanen gikk inne i kjøpesenteret og hadde to twister og en loop!


Jenny og Ester ved foten av verdens høyeste flaggstang. Vi vurderte å gjøre som Emil gjorde med Ida, men vi fant ikke tauet!

Do danse magedans med mai?

Sommerfuglen trodde at blomstene på Jennys caps hadde nektar, men der tok de feil.

Vi har opplevd mye sprøtt i løpet av tre dager. Vi har vært i Chinatown og Little India, og vi har sett slanger og apekatter og vi har vært i en fantastisk sommerfuglpark.

Vi har spist malaysisk mat og indisk mat og masse annet rart som vi ikke vet hvor kommer fra.

På lørdagskvelden var vi på en teaterrestaurant hvor det satt 500 muslimer og fire nordmenn i salen. Ester gikk opp på scenen og danset krigsdans fra Borneo sammen med de malaysiske danserne. Det var tøft gjort!


Ester 9 år!

Ester måtte konsentrere seg for ikke å få ankelsmell da hun danset mellom stokkene som ble klasket mot hverandre!

En skuespiller med en kul malaysisk lampeskjerm-hatt, "Fatima" fra Kuala Lumpur, store høvding fra Borneo, og Ester fra Kragerø.

Ester fikk ikke gå av scenen, og etter stokkedansen måtte hun danse litt Malaisisk rap.

Peronas Twin Towers, 452 meter høye!

Kuala Lumpur er en utrolig rar og spennende by. Vi er glade for at vi har fått anledning til å oppleve den.


Hen gap lai!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar