lørdag 3. oktober 2009

Til 3. og 5. klasse på Kalstad skole

Xin chào!
Selvom det ikke er høst i Vung Tau, så er det heldigvis høstferie her. Før høstferien hadde vi pysjamasparty og skoleavslutning, og nå har vi lyst til å vise dere vennene våre i Vung Tau Study Group.
Ester synger Little Rabitt sammen med Sarah fra Australia/Vietnam, Kelly fra Canada/Vietnam, Lucia fra Frankrike/Vietnam og Nicky fra England/Vietnam. Alle disse har mødre fra Vietnam og fedre fra andre steder. Bortsett fra Ester som har mor fra Kragerø og far fra Porsgrunn.
Fly, fly, fly the butterfly
Dette er Ms. Lurraine. Hun er lærer for alle barna i alle klassene.
Jenny synger Never Smile at a Chrocodile sammen med Hannah og Page fra Australia og Kim fra England/Vietnam.
Ms. Christa er Jenny sin lærer.
Anh fra New Zealand er kul. Han er den eneste gutten på det øverste trinnet, og han godtar som dere ser å gå i strømpebukser. Alt for kunsten.
Daniel går i Ester sin klasse, og er den eneste eleven som er ren vietnameser. Moren hans er Australsk, men adoptert fra Vietnam. Hun har flyttet tilbake til Vietnam og adoptert Daniel. Hun driver tre barnehjem i Vung Tau, og jobber syv dager i uken. Fantastisk dame. Vietnamesiske myndigheter betaler bare to kroner for hvert barn hver dag, så det er ikke lett å drive barnehjem her....
Hello, my name is Ester. I come from Norway.
Hello, my name is Jenny. I come from Norway, too.
Her er alle barna på skolen i pysj. Liten skole! Men de går ikke i pysj på skolen hver dag.
Alle lærerne er fra Filippinene bortsett fra Ms. Moon som er fra Vietnam. Hun ordner med alt, og er en veeeldig snill dame. Barnebarnet til Ms. Moon hjelper også til noen ganger, og hun heter An.
Ms. Berna er engelsklærern til Ester og Jenny, og hun fikk blomster fordi hun har fått Ester og Jenny til å like seg så godt på skolen.
Ester spilte fløyte for elever og foreldre.
Jenny klemte til med sangen fra Flåklypa Grand Prix og Ja vi elsker dette landet. Notestativet er hjemmelaget.
Michael Jackson er en helt over hele verden, og alle elevene fremførte Heal the World.
Det er bare 20 elever på skolen. Men det er sikkert flere nasjoner representert enn på Kalstad skole likevel!
Jenny og Hannah fra Australia danser etter Dancing Queen. Ugo bak Jenny er fra Italia/Vietnam og Tikashi bak Hannah er fra Japan. Kelly er fra Canada/Vietnam.
Takk for i kveld!
Alle foreldrene hadde fått beskjed om å ta med mat som er typisk for hjemlandet. Etter forestillingen spiste vi mat fra alle verdenshjørner. Masse herlig mat!
Vi var glade for at ingen av vietnameserne hadde tatt med slange, frosk, hund, katt eller skilpadde. Vi fra Norge synes det er litt trist å spise husdyr.
I går var det dragefest ved svømmebassenget vårt. Når det er fullmåne blir det fest, og alle barna får så mye godteri de kan bære. Og vietnamesisk godteri er ikke som norsk godteri, for det er nemlig veldig søtt! Vietnamesere synes at det er fornuftig å gi barna masse sukker...
Drager og trommer er noe som er stor stas i Asia.
Nå har vi kommet hjem fra høstferie og vi legger ut bilder fra Phu Quock i morra.

Hen gap lai
(På gjensyn)

1 kommentar:

  1. Hei,
    Kjempefine bilder og gøy å følge med på hva dere holder på med!
    Her er det starten på høstferie nå, og guttene skal ha noen dager for seg selv med kino og Berg-aktiviteter før det blir tur til Vrådal. Det har vært rim i hagen de siste morgenene og vi måtte skrape is på bilen før vi kunne kjøre. Derfor måtte også Hanne Emilie ha nye vintersko for å være klar til vinteren. Vi håper likevel at snøen drøyer litt her nede selv om den har kommet på Hovden og Rauland. Hadde vært deilig med flere fine høstdager :-)
    Ha det bra!
    Hilsen Myra-gjengen.

    SvarSlett