søndag 29. november 2009

Franklin og Frank

Xin chào ở đó gia đình trong lạnh!
(Hallo der hjemme i kulda!)

Vi passer på å gjøre saker og ting som ikke er mulig hjemme i Norge. Her i Vietnam er det ikke så mange regler for hva som er lov til å fange og spise osv. Det kan godt hende det er noen lover og regler, men det er i hvertfall ganske få som følger dem.
Så nå har vi fått husdyr, eller rettere sagt: Jenny fikk skilpadder til bursdagen sin av bestemor og bestefar i Norge.
Franklin og Frank er to søte krabater som lever et litt kjedelig liv i akvariet sitt. Men de er artige å følge med på. De sover mye, og strekker halsen over vannskorpa for å puste en sjelden gang.
Vi slipper dem ut på stuegulvet når vi gjør reint akvariet. Hvis noen trodde at skilpadder er trege så tar de feil. Franklin løper avgårde så snart han er på gulvet. Frank het først Pysa og foretrekker å kule`n i skallet sitt. Han er litt .... pysete.

Franklin er nyskjerrig og liker å svømme rundt. Når vi titter inn til ham stikker han hodet ut av skallet og blunker lurt med det ene øyet. Han er en sjarmør med bra dametekke.

Frank ligger og later seg på steinene sine. Han er så lat at noen ganger må vi pirke på ham fordi vi tror at han er død. Men han er bare litt sedat. I det siste har han blitt litt minder pysete, og han gidder å stikke halve hodet ut av skallet når vi hilser på. Så fra i dag skal han få slippe å hete Pysa.
Egentlig håper vi at en av gutta er jente, slik at vi kan få egg etter jul. Noe små-skilpadder hadde vært kult. Vi har jo erfaring med hann-hamster som får barn. Da kan vel hann-skilpadder få barn også?

Jenny feiret bursdagen sin med jentene fra klassen. Hannah, Paige, Kim og Elizabeth er blide og snille jenter. Jenny og Ester er blitt gode i engelsk, så nå gjør vi akkurat det samme som hjemme i Norge, slikt som bursdager. På torsdag besøkte Ester en jente fra klassen som heter Camille fra Frankrike helt alene. Det gikk bra med språket.
Denne helgen har Hannah og Paige vært på overnattingsbesøk hos oss. Gøy!

Vi har laget atillier i garasjen. Vi kjøper lerret, oljemaling og terpentin av en kunstmaler i Bacu street, og i bursdagen til Jenny malte alle gjestene hvert sitt kunstverk som de fikk med seg hjem.
Huset vårt har 4 meter opp til taket og har nakne vegger, så vi har bestemt oss for å pynte det opp med egenprodusert kunst. Akkurat nå holder Jenny på med å male huset vårt hjemme i Kragerø, og det ligner!
Bursdagen til Jenny ble avsluttet med at Elizabeth datt i bassenget med klærne på. Da måtte jo Jenny sympatidette i bassenget også!

Det er kommet temmelig mange norske til Vung Tau denne høsten. Det bor nå 50 norske her, og det er fler enn i hele resten av Vietnam tilsammen!
Vi er ofte ute og spiser middag på resaurant sammen i en stor gjeng. Og det er hyggelig! Og billig. På bildet over er vi på Lan Rung som serverer lokal vietamesisk mat. Vi bestiller mange retter som vi deler og blir stappende mette. Som regel koster det oss 20-30 kr. for en person.
Ja-ja alle sammen. Nå lengter vi hjem til Norge, og det skal bli herlig å komme hjem om 13 dager!
Chúng tôi thấy sớm!
(Vi sees snart!)







1 kommentar:

  1. Gjett om vi gleder oss til dere kommer hjem vi også!!!! Det er gøy å se hva dere holder på med i Vietnam, men det blir godt å se dere også. Dessuten gleder Magnus seg til å bli kjent med tante og onkel og kusiner fra Kragerø.
    Ellers var jammen Frank og Franklin søte. Her hjemme har vi fortsatt ingen husdyr, til Mette og Sofies store skuffelse.
    Nå er det adventstid, julegardinene er oppe og det første lyset er tent. I morgen skal første pakke åpnes i kalenderen, og første episode av jul i Svingen vises på Tv. Det gleder vi oss til. Mette og Sofie øver på Reisen til Julestjernen, som korpset skal sette opp, så hos oss er det julestemning allerede.
    Vi sees snart.
    Klem fra tante Kjersti

    SvarSlett