lørdag 7. november 2009

Stemningsrapport

Xin Chau,

Vietnamesere er snille mennesker. Mamma Tove har blitt kjent med mange i det nye nabolaget i løpet av uka. De vil hjelpe til med alt, og vet ikke hva godt de kan gjøre for oss. Fantastisk hyggelig!
I morgen skal nobo Vung ta med Tove på markedet for å vise henne kattekjøtt og hundekjøtt. Men Tove skal ikke kjøpe noe, …håper vi!

Vi rusla litt i byen i kveld, og Jenny kjøpte tre roser av en fattig dame. Damen spurte Ester om hun også ville kjøpe, men Ester var tydeligvis ikke i rose-humør i dag. Da vi hadde gått litt kom dama løpende etter oss med en rose som hun mente Ester burde ha. Hun syntes det var urettferdig at Ester ikke fikk. (Også hadde vi sikkert betalt for mye for rosene til Jenny.)

Vi kjøpte oss tredemølle i dag. For første gang virket ikke bankkortet i minibanken, og da vi fortalte folkene i butikken at vi måtte komme igjen i morgen, ble de nok engstelige for at vi ikke kom til å kjøpe tredemølla. Så damene i butikken ringte til en bekjent som kjørte pappa Per rundt på moped helt til han fant en minibank som virket. Her gir man ikke opp med det første!

Selv om Vietnamesere er snille, så er det noen som lar seg friste til å naske litt. Her om dagen kjøpte vi en flettet kurv som vi ville bruke som søppeldunk. Systemet med å hive søppelposene utenfor porten tiltrekker rotter, og vi tenkte at vi kunne holde rottene unna hvis vi la posene i en kurv. Men det var visst ikke så lurt, for etter noen timer var søppeldunken stjålet.

Vi opplever artige hendelser som dette hele tiden. Akkurat nå er det tipp-topp å bo i Vietnam.
Vi begynner nok å venne oss til det vietnamesiske livet. Da vi flyttet til Vietnam var vi temmelig sikre på at vi ikke skulle flytte til et annet sted uten vakt. Men nå har vi fått hus, -uten vakt.
Og da vi kom hit lovte vi hverandre at vi ikke skulle kjøre moped i denne galskap-trafikken. Men i dag har vi vært og bestilt oss moped….

Ingen bilder denne gangen, men vi legger ved en video vi tok med telefonen. Forrige gang vi var i Saigon bare måtte vi filme da vi havnet i trafikkork i en rundkjøring. Dette kommer vi aldri til å oppleve i Norge!

Tan Biet!

1 kommentar:

  1. Kjersti Dahl Hanssen8. november 2009 kl. 20:33

    Hei hei.
    Håper dere har bestilt hjelmer også. Det ser ikke akkurat trygt ut å kjøre moped her, selv om dette var Saigon. Kjør ihvertfall forsiktig.

    Klem fra tante Kjersti

    SvarSlett